Sayfalar

7 Aralık 2009 Pazartesi

Ev alma, komşu al

Dün akşam eve dönerken baktım alt kattan yaşlıca bir teyze çıkıyor. dedim burada mı oturuyorsunuz. evet dedi. ben de çok rahatsız olduğumu falan söyledim. Bütün gece bağırıyor, küfrediyor, huzurum uykum kalmadı falan dedim. Kadın benden dertli. Kendi oğluymuş, baba da kanser hastanede yatıyormuş. Birkaç gün idare edin, baba çıkınca toplar dedi. iyi de kesin çözüm değil. Adamın ruhsal bozukluğu varmış. Herkesi kendine tehdit görüyor, bağırıp korkutmaya çalışıyor dedi. Kadını seni öldürücem diye tehdit ediyormuş sürekli. Geçen geceki olay 'beni zehirlemeye çalışıyorsunuz' davasından çıkmış sanırım.
Hastaneye yatırmak istemişler ama sistem öyle işliyor ki kendi rızası olmadan almıyorlar dedi. Kadın benden çaresiz gibi. Şahitlik edin nolur belki işe yarar vs. konuşması geçti. Sürekli bağırıp çağırıyor, küfrediyor, korkuyorum deyince kadın da "kapınızı falan açmayın" kızım dedi. Benim huzur iyice kaçtı ne yalan diyim. Eve gidip alarmı falan iyice kontrol ettim.
Dün gece dikkat ettim hakikaten kendi kendine konuşuyor. Sürekli karşılıklı diyalog halinde. Gece de aldığım tıpayı kullandım. O da sürekli insanı rahatsız ediyor, arada çıkardım, bağırınca geri taktım falan.
Huzur muzur kalmadı resmen. Eve giderken içimi korku sarıyor. Eskiden mukaddes varken eve giderken bu sefer nasıl bir maraza çıkacak diye gerilirdim, nerdeyse o hallere döndüm. üstelik bu sefer yalnızım da... neyse look strong. as always...

3 yorum:

Anonymous dedi ki...

anacım annesine de yazık yavv. Aslında mahkeme kararıyla yatırılabilir hastaneye. Dikkat et kendine.

SUP

Selena dedi ki...

evet de mahkeme kararı için kadının iyi bir dayak yiyip adli tıptan rapor falan alması gerekiyormuş. ya da işte dilekçe verecek, biz şahitlik edicez falan. ben de olur şahitlik ederim dedim ama bir yandan da tırstım valla ne yalan diyim.
ya şansa bakar mısınız yaaa:((( offffffff!!!

Bezen Hindistan dedi ki...

akil hastalarinin hasteneye yatirilmasi icin kendi rizalarinin gerekmesi de bizde olur anca herhalde. kadincagizi oldurdugu zaman cikartirlar mahkeme kararini. hey allahim.