Sayfalar

14 Eylül 2010 Salı

Gitme diyememek...

hani dilinizin ucuna kadar gelir, "gitme" demek istersiniz ama ağzınızdan çıkamaz ya o kelime.. sevgili olması gerekmez karşınızdakinin... hayatınızda önemli bir yer kaplayan herhangi biri... duygularınızla mantığınızın arasında gidip gelirsiniz. gitmesini istemezsiniz ama bunun sadece bencilce bir istek olduğunu da bilirsiniz. Karşınızdakinin hayatını şekillendirme yetisini veya hakkını veya sorumluluğunu almak istemezsiniz. Ya sizin sözünüzle hareket edip mutsuz olursa? bunun sorumluluğunu taşımaya hazır mısınız? Bazen kararı etkilemeyeceğini bildiğinizde mızırdanırsınız belki... ya da cümle aralarına serpiştirirsiniz ama kesin yargı belirtmeye gidemez ya diliniz... senin hayatın bu, senin karar vermen lazım dersiniz kararın kalmak olduğunu umarak. ama diyemezsiniz... ya da özleyeceğinizi bile bile desteklersiniz ya... bir yandan üzülür, bir yandan mantıklı olanı desteklersiniz...
birden onsuz ne yapacağınızı düşünürsünüz. boşluğunu nasıl dolduracağınızı... yine bencilce bir düşüncedir bu... sadece kendini düşünen. daha gitmeden özlersiniz... söyleyemezsiniz... mesafelerin kısalmasına sığınırsınız.
veda bile edemezsiniz ya hani... gitme diyemeyen diliniz veda etmeye de yanaşmaz işte. nasılsa görüşücezlere sığınırsınız. güçlü durur karşınızdakini teselli edersiniz asıl avutulanın kendiniz olduğunu fark etmeyerek.
gözünüzden yaş damlasa da gitme diyemezsiniz. gülümsersiniz.
gitme diyemezsiniz...

5 yorum:

Chat Noir dedi ki...

gidene gitme denmez. gidecek olan yolundan dönmez

MsPiggy dedi ki...

hem giden oldum, hem geride kalan. o yüzden doğru dedin:)
nice arkadaşlarım gitti uzaklara, ben sadece el salladım.
giden ben de oldum, yüreğimi bıraktım ama yolumdan da dönemedim...

Chat Noir dedi ki...

ve burda hemen bir murathan mungan şiiri geliyor akla: kimdi giden, kimdi kalan? giden değil kalandır terk eden vs vs vs..

ve tabii hemen ardından büyük yorumcu sibel can'ın "gidene bay bay gelene hay hay" adlı yoğun içerikli şarkısı.

derken "gitme kal bu şehirde" diye inleyen bir nazan öncel de pırt diye pırtlayıveriyor.

sonracıma giiiiiit giiiiiit drken tornistan yapan sezek aksu bir başka kendini bilmez.

Bilge dedi ki...

o zaman gitsen de bir kalsan da bir benim icin yok hic farki diyerek noktalanir bu muhabbet :)))

Adsız dedi ki...

Ben sorumluluk alip eger iyi olacagini dusunuyorsam karsimdakine git diyenlerdenim. Ilk el tecrubenden biliyorsun bunu zaten. Zamaninda git dedim ve bence iyi de yapmisim!
uzaklardan bir kil