Sayfalar

6 Mart 2007 Salı

Tarif

Bezen'im mail attım geri döndü. Ben de tarifi buraya koyayım dedim. Deneyin bakalım nasıl olcak:)

once malzeme:
2 adet tavuk gogsu,
1-2 adet kırmızı biber
1-2 adet dolmalık yesil biber
2 bas sarimsak
1/2 kutu mantar
tuz, karabiber, kekik
1 bardak portakal suyu
2 corba kasigi sarap

sindi once tavada zeytinyagini kizdiriyon. tavuklari kup kup dograyip kizgin yagda ceviriyon (boylece muhurlenmis oluyormus yani suyunu birakmiyormus). ben hatayi burda yapip tavugun agzini kapamistim. kapamiyon. agzi acik. tavuklar acik kizarinca dogramis oldugun biberleri (renk cok olsun diye sari turuncu felan da katabilirsin) ve 4e boldugun mantarlari da yanina atip hep beraber cevirmeye devam ediyon. sarimsaklari da dikini dikine dograyip atiyon. onlar bir miktar kizardiktan sonra portakal suyu ve sarabi uzerine dokuyon. portakal suyunu koyduktan sonra agzini kapatiyon ve pismeye birakiyon. portakal suyunu koyana kadar tencerenin alti acik, sonra altini kisiyorsun.
sonuçtan haber verin. ben en bastan agzini kapattigim icin cok sulandi ve haslama gibi olduydu:( ama azimliyim bidaha deneyeceğim.

2 yorum:

Anonymous dedi ki...

Tesadufen girdigim blogunuzda bir zamanlar asik oldugum Drazan Petrovic i gormek beni de cok duygulandirdi. Sadece aaa Drazan demisim (kirk yillik dostumdu da kendisi). Kaza gecirdigi gun bana gelen telefonlarin sayisini hatirlamiyorum herkes beni hatirlamis. (Butun lise siralarina ismini kazidigimi itiraf ediyorum:)
Size teseekur ediyorum simdi hemen youtube e. Zagrepe ugramak fikride fena degil :)

Figen

Selena dedi ki...

Sevindim:) yani sizin de sevdiginize. Ben hala her seyrettigim maçta "Drazen olsa bunu kesin atardı" diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Hayatta olsaydi simdiye muhtemelen emekli olmuş olurdu ama bize de bir şölen kalırdı.