Sayfalar

20 Kasım 2007 Salı

19 Kasım Pazartesi

Öff ne gündü yaaa... Sabah saat 6:30 gibi kalkıp yola koyulduk. Doktor babama 8'de gel demiş. Biz de 8 olmadan varmıştık hastaneye. Dosya ablamlarda olduğu için bi 15 dakka oyalanmamız gerekti. Bu arada ablam tutturdu inr baktırın, diye. Babam yavaştan alır felan. saat 9'a doğru aklımız başımıza geldi. Gerçekten de o test yapılmadan babamın anjioya girmesi riskli. Hemen koşup kan aldırdık. Biz sonucu beklerken bizim sıra geçti tabi. 10 gibi sonuç geldi, beklenenden iyi, tamam işleme alınacak dendi ama babamı almaları öğleni buldu. Nasıl kalabalık bir ortam. Herkes geniş ailesi ile gelmiş, bekleme yeri dolu, havasız vs. İnsan bunalıyor. Babam da beklerken iyice gerildi. Neyse öğlen aldılar işte. Murat da sağolsun onunla girdi. Yarım saatlik bir işlem aslında. Hemen çıktılar. Sonuç çok iyi degil. LAR mi LAD mi ben anlamam bir damarda bayağı bir tıkanıklık varmış. Murat %80-85, dedi. Sonuç da ameliyat kararını destekler şekilde çıktı.
Asıl kabus babam çıktıktan sonra başladı. Geç kaldığımız için yatak problemi oldu. Yatak kalmamış. Hacettepe gibi bir yerde böyle bir sıkıntı akıl alacak gibi değil. Murat yatak ayarlamaya çalıştı ama bazı bölümlerde dikta rejimi hakim olduğundan saatlerce birilerinin keyfini bekledik. Sonuçta babam pes edip ben kalmam bu akşam, çıkarın beni, diye isyan etti. Biz de onu taburcu ettik.
Allahtan kanama falan olmadı, gece de sorunsuz geçti. Şimdi asıl koşturmaca başlıyor. Doktor, hastane, tarih... tüm bunlara karar verilip tekrar bıçak altına yatılacak. Öfff, keşke kimse hasta olmasa da böyle sıkıntılar yaşanmasa.

3 yorum:

Bezen Hindistan dedi ki...

geriden geliyorum biraz, ancak simdi okuyabildim son bir haftadir yazdiklarini. gecmis olsun selenim, hayirdir ne anjiyosu ameliyati falan, nerden cikti? rahatsiz miydi ki yilmaz amca? gecmis olsun cok. dilara da hacettecepe'de biliyorsun, yatak sorunu falan olursa belkim iceriden birilerine yonlendirebilir sizi. haberdar et beni gelismelerden, simdiden meraklandim. cok gecmis olsun dileklerimiz de babiskona tez iletile.
muccckk

ibrahim gurun dedi ki...

selcan gecmis olsun. umarim iyidir yilmaz amca.
iyi ki bu gelismeler yazlikta olmamis. hem sizler de yaninda...
acil sifalar diliyorum

Selena dedi ki...

Tesekkurler,
hikaye aslinda cok yeni degil. Baharda babam kotu bir grip gecirmisti, o da kalbi hirpalamis. Doktorlar o zaman ameliyat gerekir demislerdi ama babam yaz tatilimi yapayim da ondan sonra demisti. Tatil bitti, simay dondu, vakit geldi.
Darisi ameliyata... asil buyuk olan sirada.