Sayfalar

25 Haziran 2007 Pazartesi

Dogumgunleri ve 1. Kiraz Senligi

Babisko'nun dogumgunu
Persembe yola cikiyoruz diye babam israrlarimiza dayanamayarak Tasucu'ndan erken dondu. Gecen cuma dogumgunu idi ve Simaylarla birlikte ufak bir kutlama yaptik. Gerci amacimiz yemege gitmekti ama Yilmaz Altan'in inadini kirmak zordur. Tutturdu istemem diye. Biz de pastamizi alip eve gittik.
Gordugunuz gibi yakisikli amca 70 yasini doldurdu bu sene. Nufus kagidina bakarsan 1938 dogumlu ama buyukler haziran 1937 oldugunu soylemisler. Tahmini gun 21 veya 22 Haziranmis. Biz de 22 Hazirani daha cok begendik. Bundan sonra kutlamalar 22 Haziran'da:) Aslinda dogumgununde biz da vardik ama babiskoyu en mutlu eden gene bizim sipa oldu. Yuzundeki ifadeye bakarsaniz siz de anlarsiniz. Digeri de tam bir artiz kofte, kime nasil davranacagini nasil biliyor:) Zaten adam geldiginden beri pabucumuz damda... Neyse artik!

Ege'nin dogumgunu

Gelecek cuma (29 Haziran) da Ege'nin dogumgunu ancak biz burda olamayacagimiz icin pazar gunu babamlarin bahcede kutlamaya karar verdik. Bu arada kirazlar da tam olmus ve toplanma derecesine ulasmis. Hatta bu haftasonu da toplanmasa kuslardan bize kalmayacakmis. Hem Ege'nin dogumgununu kutlamak hem de kiraz toplamak icin kuzenlerle birlikte babamlarda bulustuk.
Hava cok sicak oldugundan bahceye gidisimiz 4'u buldu. Gittigimizde kuzenler coktan gelmis bizi bekliyordu. Mustafa abi gene kendini asip yaza uygun peynirli domatesli biberli pideler yaptirmis, dolmalar doldurulmus. borekler corekler hat safhadaydi. Bizim gidisimizle once sofra kurulup bahcede yemekler yenildi sonra pasta merasimine geldi sira.

Ege buyuk gayretlerimiz sonucunda ibreyi futboldan basketbola cevirdigi icin pastasi da basketbol pastasi idi. Gerci ben dolaba koyarken uzerine peynir kutusunu dusurup kosesini bozdum ama bi sekilde kamufle etmeyi basardik. Bizim kedi de mumlari ufledi de ici rahat etti:)

Sonra da pastayi kesip yedik de icimiz rahat etti:)

1. Kiraz Senligi

Babamlar zamaninda bahceye birkac meyve agaci dikmisler. Yillar gectikce agaclar kocaman olma yolunda ilerliyorlar. Yillardir meyve de veriyorlar. Bize de bunlardan yararlanmak kaliyor. Bu sene digerlerinden farkli degildi.

Pastadan sonra soyle bir yayilma surecine girmistik ki kiraz toplama zamaninin geldigi anons edildi. Babamlar onceden merdivenleri ayarlamislar. Murat ve Mustafa abi yuksek merdivenlere, Simay kisa olana cikip hasati toplamaya basladi. Ben once alt dallarla yetinsem de birara Simayi ekarte edip kisa merdivene tirmandim. Sonra bir baktim Mustafa abiyi merdiven kesmemis, agacin dallarinda dolaniyor. Agaclardan da birinin meyveleri daha iri, digerininse cok fazla oldugu icin kirazlar pek buyuyememis. Haliyle herkes iri meyveli olana ragbet gosterdi. Babam asagidan dallari belirleyip direktifler verirken biz asagida toplanmis olanlara kalite kontrol yapiyorduk.
Saat 8 falandi ben artik kalk borusunu calip kiraz toplama isine noktayi koydurdum. Elde ettigimiz hasilattan memnun herkes once bir sandalyelere yigildi sonra da torbasina keyfince kirazini doldurdu. Bu sayede 2007 yilinin kiraz senliklerine nokta konuldu. Seneye ayni zamanda bir sonraki senlikte gorusmek uzere...

0 yorum: