Sayfalar

14 Aralık 2008 Pazar

Son yaramazlık

Bir yandan vicdan azabı çekiyorum ama diğer yandan masada duran çikolata kaşıklar gözüme batmaya devam ediyor. Hele bunun üzerine bir de Hülya'nın süper kahve yazısını okuyunca dayanamadım! Türk kahvesi yalnız başına içilmez. İçilse de keyfi çıkmaz. ama sütlü olursa tek başına da olsa keyfini sürebilirsin. Ben de kendime sütlü bir türk kahvesi yaptım bir fincan. Koydum yanına çikolata kaşığımı, son kaçamağımın keyfini çıkarayım şimdi bi güzel:)

2 yorum:

Anonymous dedi ki...

Of be canim istedi soyle sutlu kahve. Sutlu kahve cocukken annemle tullerinde tel ve renkli tulden kelebekler asili evlere gunduz misafirlige gidildiginde ev sahibi hanim teyzenin eriskin misafirlerine kahve ikram ederken diger odada oynayan cocuklara cay bardaklari icinde verdigi bir icecektir. Genis, disi mavi ici beyaz, emaye bir cezveye once kahve sonra da uzerine sut ve seker eklenerek bu karisim kaynatilirdi. Bu kaynamis karisim cay bardaklarina aktarilip ikram edildiginde, cocuklarin cay bardaklarini tutmasi neredeyse imkansiz oldugu icin beklenir ve uflenerek icilirdi. O zaman sutler kapidan alindigi ve daha dogal (bagisiklik sisitemimiz guclendi o bakteriler sayesinde :) )oldugu icin biraz sogusun diye bekleyince uzerinde acik kahverengi bir kaymak birikirdi ve ben onu hic sevmezdim. Selen Kalfa, o kahvenin yaninda da cikolata degil nefis ev yapimi,un, yumurta, vanilya, seker, portakal kabugu rendesi ve muhtemelen bir paket de sana yagi (eskiden sana yagi cok kiymetli seydi, sirada beklenip alinirdi bakkalda) karistirilmis ve uzerine firina verilirken tek bir findik konmus kurabiye gider.

Masumiyet Muzesi ni okuyorum da bu aralar, esinlendim....

Uzaklardan sevgiler
Sevgi dolu KIL (keh keh ;))

Selena dedi ki...

vay be, ne cok seveni varmış, ne çok anısı varmış şu kahvenin meğer:) ben ne zamandır unutmuştum. gectigimiz yaz kuzen yapip getirince cocuklugumdan kalan bir oyuncakmis da yeniden bulmusum gibi sevinmistim:)
ne güzel yazmışsın sen de. okurken resmen gözümde canlandı. perde, cezve, cay bardagindaki kahve... yalnız senin tersine ben o sütün üzerinde oluşan kaymağı pek severim:) ortalikta kimse yoksa parmaklayıp atıveririm agzima. birileri varsa da rezil olmadan yalanarak yemenin bir yolunu bulmaya calisirim:)

canım istedi bak simdi.

ps: pamuk abimde herkesin içindeki yazarı ortaya çıkarmış bu aralar:)