Sayfalar

26 Ağustos 2010 Perşembe

Duzlu ajan

Bugün bloglarda turlarken bir mim'e denk geldim. konu bir film seçip o filmde olmayan bir rol yaratacaksınız kendinize ve rolünüzü anlatacaksınız. aaa ne eğlenceliymiş,  ben de yapayım dedim ama o anda aklıma film gelmemişti ve aslında üzerinde düşünecek zamanım da yoktu.
Ancak akşam kızlarla "salt" filmine gidince taşlar şiling şiling yerine oturdu.
...
film: salt
ben: CIA aşçısı
Bugün işe geldiğimde bizim Evelyn (biz ona kısaca Ev diyoruz) yine mutfaktaki tüm tuzları aşırmıştı. Neymiş efendim ruslar bizi tuzlu yemeye alıştırarak yok edecekmiş!!! Lan tuzsuz yemek bişeye benzer mi? ben yemeğe koyamıyorum, tüm ajanlar cebinde tuzla gelip çaktırmadan ekiveriyorlar. sonra adım "bizim aşçının yemekleri de pek tatsız tuzsuz"a çıkıyor. Geçen elimde kepçeyle kovaladım ama kız tazı gibi. yakalayabilene aşkolsun!
Yazık, pek de iyi niyetli bir kız aslında. kafayı korede sıyırmasa pek hoş sohbet, hatır niyaz bişeydi. bizim diğer ajanlar da pek acımasız. kızın adını "ajan tuz"a çıkardılar, arkasından fısır fısır. Geçen de çantasına örümcek atıvermişler... cık cık cık...
Allahtan tuzları ziyan etmiyor. artık içine ne katıyorsa lavaboya döküyo, boruları bir açıyor ki sanırsın süveyş kanalı. benim de kolayıma geliyo, yemekleri sıyırı sıyırıveriyorum lavaboya, ooohh!
Geçen de zillur tuzları bizi yılın tüketicisi seçti. Adı hindi mi ne öyle 2 ayaklı bir hayvan olan 70 milyonluk bir ülkenin tüketimine denkmişiz. Hindi diye ülke mi olur yav? bu insanlar thanksgiving de ne yiyor ki? kendilerini mi? ahahah allahım ne komiğim!!!
Bu arada hindi dedim de geçen rüyama böyle çiğ et, bulgur ve baharatla yapılan bir yemek girdi. Bir grup adam bir yandan malzemeleri yoğuruyor diğer yandan da tavana atıp kıvamına bakıyordu. Leziz bişeye benziyordu. Du bakem bizim ajanlara yapıvereyim şundan, tavan da pek yüksek burda ama... olmadı ben gene lavaboya sıyırır, ortaya 1 paket tuz bırakırım. Ev nasılsa gelir imha eder hepsini.
Hadi bismillah!
Bismillah mı? ne dedim ben şimdi ya?
....
ahanda ben de bezen, bilge, çamay ve hülyayı mimledim. buyurun bakalım:)))

ps: salt: gerzek bir film. kaçıran üzülmesin. yakında 3'ü 5'i falan da gelir...

2 yorum:

Bilge dedi ki...

anam zormus yavv. bi dusuneyim ;)

T.B dedi ki...

Bir çiğköfte hayranı olarak üşenmesem şimdi dışarı çıkıp açık çiğköfte arıcam. Canımı çektirdin