Sayfalar

6 Temmuz 2007 Cuma

Sen misin neşeli diyarı terkeden!!!

Enişte ve yeğenin de aramıza katılmasını müteakip tatil moduna geçtik tam anlamıyla. Önce salı günü arabamızı kiraladık. Uzun yol gidicez vs ayağına kocaman bişey seçmiştik. Arabayı görünce hepimizin gözleri bayağı bir ışıldadı ne yalan diyim.
Salı arabayı aldıktan sonra o civardaki outlete doğru şöyle bir uzadık. Civar dediysem yanlış anlaşılmasın en az 1 saat yol gittik. ama devasa bir outletdi. Çok geç bir saatte gidip sadece 3-4 saat kalmış olmamıza rağmen hepimiz sırıtarak ayrıldık mekandan.

Çarşamba yolumuz çoook uzun. Janet'e söz verdim saat 6:30 daki barbekü partisine yetişicez. 8 gibi yola çıksak ama o saate nasıl toparlanırız falan diye düşünürken Ege sağolsun 6:30 gibi hortalıyınca 7:45 itibariyle yola çıkmıştık.
Gavurlar gps yapmış hocam. 700 km ötedeki adresi giriyon sana sokak sokak gideceğin yeri tarif ediyo. Tabi kullanmayı bilene. Neyse bu konuya sonra gelicez. Dedim ya yol uzun, en kestirmeden 5 nolu freeway den gidelim dedik. Amaaan ne sıkıcı bir yolmuş öyle. Kilometreler boyunca çöl çalı çırpı görmekten içimize fenalık geldi. Ama allahtan yol güzel araba rahat olunca baktık aslında beklediğimizden daha rahat ilerliyoruz. Hatta bu hızla gidersek değil 6:30 saat 2:30 gibi Janet'da olucaz. Ama onlar evde olmayacak. O zaman en mantıklı şey tabi ki civardaki başka bir outlete gitmek. Bendeniz zeki bir insan olaraktan adresleri daha önce çıkardığımdan LA'e 60-70 mil kala yeni adresi akıllı gps'e girdik. Civardaki dediysem gene yolu 1 saat felan kaydıracak bir mekan. ama olsun nasolsa zamanımız bol. Yolun çoğunu gitmişiz zaten. Yol da kaymak gibi, gider 1-2 alışveriş daha yaparız. Bu arada hem son kez mola vermek hem de bişeyler içmek icin yol kenarındaki bir dinlenme yerine girdik. Simay starbucks görünce pek mutlu olup içeri daldı. Ne alaka demeyin bu starbucks'ın bizim için sonradan büyük bir anısı oldu. Neyse kahveler içildi ve tekrar yola konulundu. Yaklaşık 1 saat sonra ve muhtemelen outlete gayet de yaklaşmışken Simay'la yer değiştirmeye karar verdik. Tam ben sürücü koltuğuna yerleşmiştim ki Simay öldürücü soruyu sordu: "benim çantam nerde?" bir an herkes birbirine baktı, arabanın her köşesi tarandı, cep telefonu birkaç kez çaldırıldı ancak sonuç değişmedi. Çanta arabada değil!!! Meğer Simay starbucksda kahve alırken çantayı Murat'a vermiş o da sandalyenin arkasına asmış. Sonra hep beraber yola çıkmışız:))) Sonuçta outlete gidip harcayacağımız zamanı son 1 saatte gittiğimiz yolu geri dönerek harcadık!!! 1 saat ve yaklasık 100 km sonra tekrar aynı durağı bulup içeri girdik. Allahtan birileri çantayı bulup görevlilere vermiş, çanta sağlam ve eksiksiz bir şekilde bize geri döndü. Biz de kaybettiğimiz zamana acıyarak eve doğru yola koyulduk. artık alışverişe felan da zaman kalmamıştı:(((

Hesaplamalarıma göre yine de eve varmamız yaklaşık 5 felan olacaktı. Hala Janet'ın evde olacağı saatten önce bir zaman birimi. Ben de aradaki 1 saati GPS'i dinlemeyip dönüşü kaçırarak tamamladım:) Hani bir insan 405'e girmesi gerektiğini bile bile nasıl olur da dana kadar girişi kaçırır!!!! İşin komik yanı yaptığım salaklığın etkisi ile sonra bisürü daha yanlış yapıp habire kafama göre yollara sapıp durdum. Zavallı alet habire gittiğim yönü anlayıp yeni yol tarif etmek durumunda kaldı. Sanırım LA - Corona Del Mar arasını bu kadar uzun ve dolambaçlı gelmeyi becerebilen başka bir şahıs daha olamamıştır.

Sonuçta ortalama 7 saatte gelecegimiz yolu 10 saatte gelerek bir rekora imza attık!!!

1 yorum:

Selim Karakaya dedi ki...

ben zaten hep derim, bu selen kismisina araba filan vermeyeceksin diye!!!
hehehe...